Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

Кавказката овчарка е гордо и независимо куче което се отнася отлично към стопаните си и охранява територията си без специална дресировка и подготовка. Всеки бъдещ собственик на куче от породата Кавказка овчарка със сигурност вече е прочел достатъчно по тази тема. Навярно кучето което си търсите е точно Кавказец и възнамерявате в близките няколко дни да се заемете с намиране на кученце. Преди окончателно да е взето решението, нека видим дали наистина Кавказката овчарка е подходящото куче за вас и дали ще се справите с ролята си на неин стопанин, а след това да търсите кученце.

Относително малкото и пухкаво кученце съвсем скоро ще се превърне в твърде своенравно същество, което ще се опита да наложи волята си във вашия дом. Затова трябва да сте готови да вразумите и решително да поставите на мястото му младия нахалник, претендиращ за ролята на водач във вашата глутница, т. е. вашето семейство. Трябва да сте силен духом и физически здрав. Кавказката овчарка не е куче за слаби.

Руските специалисти съветват, че неуравновесените хора, любителите на чашката и на скандалите не трябва да си вземат куче от едрите породи. Нарушаването на мира и спокойствието в семейството, съпроводено с усилено ръкомахане, може да накара кавказката овчарка да се намеси в конфликта и да въведе ред с единствените средства, които са й достъпни. Това може да доведе до доста сериозни ухапвания.

Стопанинът на Кавказката овчарка трябва да е трезво мислещ, уравновесен и волеви човек, без значение дали е мъж или жена. Той трябва да е наясно, че за възпитанието на кучето е нужно търпение, а за отглеждането му – и финансови разходи. Собственикът на кавказката овчарка трябва да е отговорен – длъжен е да обезпечи безопасността на околните.

Източник: www.bestfellows.com

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo kavkazka.net   
     © 2007 - 2023 kavkazka.net Всички права запазени!