Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

Кучетата порода Кавказката овчарка трябвало да се обучават само за охрана а не с обща дресировка…. това мнение е адски погрешно!!!

Кавказката овчарка е пастирско куче, притежаващо прекрасни стражеви качества. В днешно време хората отглеждат такива кучета не за да пасат овцете, а за охрана на дома, имота или просто защото ги харесват. Затова, живеейки в града сред хората, кучето трябва на първо място да може да се държи добре на улицата, в транспорта, да не бъде агресивно към хората и животните. Запомнете, че всяко куче, най-вече кучето-пазач, трябва да бъде управляемо. Не трябва да я дразните и насъсквате без повод кавказката овчарка – агресивността й присъства винаги, а за да я управлявате, непременно трябва да я обучите на елементарните команди.

Има една често срещана грешка – постоянното преднамерено насъскване на кучето към непознати и животни на улицата води до това, че към третата си година кавказката овчарка се превръща в огромен неуправляем звяр, когото ще трябва да водите на дебела верига и да се чудите на кого да подарите. Малкото и мило кученце се е превърнало в чудовище, което ще трябва да извеждате с намордник, от което ще пропищят съседите ви, а вие ще останете без сили.

Затова, преди да си вземете кавказка овчарка, помислете дали имате търпение и сили за правилното й възпитание, за да я превърнете във верен и предан приятел, а не в тъп, злобен и неуправляем звяр. Тази прекрасна порода не бива да се сдобие със съмнителна слава. Ако проявите търпение, мъдрост, твърдост и доброта, то хората, срещнали ви с вашия кавказец с усмивка ще казват на децата си: „Не се страхувай, това е много умно и послушно куче, това е кавказка овчарка”.

Източник: www.bestfellows.com

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo kavkazka.net   
     © 2007 - 2023 kavkazka.net Всички права запазени!