Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

Стопанинът на куче Кавказката овчарка трябва да знае, че наказанието и жестокостта не са най-добрите начини за управление на кавказката овчарка. Външното добродушие лесно се превръща в озлобеност, ако неправилно възпитавате кучето. В кавказката овчарка има достатъчно природна агресия, която в съчетание с взривния й характер и решителнст може да доведат до големи проблеми. Тази порода кучета с лекота могат да прескочат невисоките огради и да напраднат случайните минувачи, или да подкопаят оградата и да се озоват на свобода.

Ако искате да си вземете кавказка овчарка трябва да сте готови да станете неин приятел, а не повелител, наставник, а не дресьор. Тези кучета са достатъчно упорити. Силата и наказанието от страна на стопанина могат да я направят невъзприемчима към командите, а сляпата любов да я превърне в тиранин, с когото ще бъде напълно невъзможно да се справите. Ясното ръководство и отсъствието на наказания по време на обучението, търпеливото отношение и заслужената похвала много по-бързо ще направят от нея послушно и добро куче.

За разлика от другите породи, кавказката овчарка изисква по-съсредоточен подход, особено ако ще я гледата в градски условия. По време на разходка контактите с други хора са неизбежни. В транспорта, на изложби и на други обществени места кучето трябва да се държи адекватно. Ако го отглеждате на двора, трябва да има специално оградено място, за да сдържате нрава му. Но и в този случай настойчивото възпитание и послушанието не са излишни.

Поради силния си характер кавказката овчарка трудно се поддава на дресировка, но веднъж усвоени, командите се помнят цял живот, за разлика от много други породи кучета. Не трябва да им натрапвате властта си, те сами ще си изберат стопанина от семейството, а останалите му членове се възприемат само като членове на глутницата.

Преди да си вземете кавказка овчарка трябва добре да обмислите тази стъпка, каква е причината за това желание, ще можете ли да й създадете нормални условия на живот и дали след време няма да се разочаровате от нея. Това е куче за охрана, което трябва да изпълнява дълга си. То никога няма да може да бъде детска играчка или да стане ваш безропотен роб. В умели ръце вашата кавказка овчарка ще се превърне в надежден защитник и предан приятел.

Източник: www.bestfellows.com

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo kavkazka.net   
     © 2007 - 2023 kavkazka.net Всички права запазени!