Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

Кучетата порода Кавказката овчарка се охарактеризират с независимият дух, гордата осанка, увереността и невъзмутимостта, неприязънта към непознати и предаността към стопанина им. Това са основните черти на тези верни кучета.

Бидейки в началото обикновено овчарско куче, тази порода е претърпяла много изменения, докато добие видът, който обикновено си представяме, щом чуем думите „кавказка овчарка”. Това е куче с развит интелект, което се слави със своята изобретателност и степенно поведение, а понякога и с неукротимия си нрав. То само знае какво трябва да прави и да управляваш поведението му е доста сложно.

Кавказката овчарка винаги е отпусната и спокойна, но при необходимост е способна да проведе мълниеносна атака. Поведенческите й особености се нуждаят от съответното възпитание. Това не е куче, което да отглеждата вкъщи в качеството му на домашен любимец. Силата, която притежават представителите на тази порода, може да стане неуправляема и тогава бедите са неизбежни.

Жестокият естествен отбор е надарил кавказката овчарка с най-добрите качества. Това е прекрасен пазач на поверената им от стопанина територия, на когото безрезервно служи. Тези кучета са отлични пастири с изключителна издръжливост и са способни самостоятелно да вземат решения. Ако проявите доброта и търпение, вашето смешно малко мече ще се превърне в караулно куче със здрава нервна система, чиито служебни качества ще превъзхождат многократно същите качества на другите породи кучета.

Източник: www.bestfellows.com

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo kavkazka.net   
     © 2007 - 2023 kavkazka.net Всички права запазени!