Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

Куче от породата Кавказка овчарка се превърна в герой на деня, когато спаси стопанина си от сигурна смърт по време на пожар.

Американецът Джордж Лу отишъл на почивка в малката си ловна хижа в Уудланд Парк, САЩ и взел верния си приятел Такър, 7 годишна Кавказка овчарка, тежаща над 70 килограма. Двамата прекарали няколко спокойни дни сред дивата природа. Вечерта преди ужасния инцидент, Джордж се почувствал много изморен и си легнал рано. За нещастие бил забравил една стара печка да работи. Малко след полунощ станало късо съединение в следствие на което възникнал пожар.

Кавказец спаси човек по време на пожарСъседи видели горящата хижа и звъннали веднага на пожарната. Като пристигнали пожарникарите били много изненадани от видяното. Кучето било захапало човека, който бил в безсъзнание заради гъстия дим и го дърпало извън къщата.  То влачело стопанина си по верандата на хижата и буквално го спасило от това да се задуши до смърт. Пожарникарите ведната се притекли на помощ и грабнали човека и кучето от терасата.

Кавказеца Такър със сигурност ще получи награда за храброст и за спасяване на човешки жовот, а една малка част от наградата ще бъде 60 килограма от най-добрата кучешка храна.

Стопанинът на Кавказката овчарка е без опасност за живота и първото нещо, което казал като се събудил било: “Къде е Такър”, а кучето стояло до него неотлъчно.

Източник: reuters.com

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo kavkazka.net   
     © 2007 - 2023 kavkazka.net Всички права запазени!