Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

кавказка овчарка - куче пазач - декстър

Огромното куче Кавказка овчарка е страшен и зъл враг на всички крадци и хищници.

кавказка овчарка - куче пазач - декстърЗащо им е на хората да си слагат ключалки, аларми, решетки и брави, щом могат да поверят сигурността на семейството и имуществото си в ръцете на най-надеждния пазач – кавказката овчарка? Този зловещ враг на вълка е предпочитан пазач на стадата в Грузия, Армения и Азербайджан, из горите и полята на мрачната планина Кавказ. Породата е създадена от пастирите в Кавказ и отговаря на всички изисквания на суровия живот, който трябва да води.

Това огромно, силно и космато куче в първия момент може да бъде помислено за лъв, избягал от зоологическата градина. Неговата твърде агресивна психика и нисък праг на дразнимост го правят идеален за всеки, който търси сериозно и силно приятелство с истинско куче пазач. Огромната Кавказка овчарка не е подходяща за големи и шумни семейства с деца и се нуждае от твърда ръка и много дресировка, особено в първата си година, когато е склонна да проявява своенравие и да налага силния си характер.

Кавказецът е идеален пазач за домове, дворове и стопански обекти, защото е силно агресивен към всички непознати, независимо какви лакомства му предлагат те. Той чува, вижда и разбира добре всичко, което става на неговата територия, и е готов да се бие не на живот, а на смърт с всеки, който се опита да го нарани или да вземе нещо, което му принадлежи.

кавказка овчарка - куче пазач - декстърИздръжливата непретенциозност на кавказката овчарка я прави “лесна за издръжка”. Тя може да живее при всякакви условия, стига да хаби достатъчно енергия и да се поддържа във форма. Кавказецът има нужда от разнообразни игри и разходки, за да не затъпява и иззлобява – скуката действа много зле на характера му, вързаните кучета стават непримирими и яростни врагове на всичко живо.

Съществува мит, че кавказката овчарка е тъпо и зло куче, което няма място до хората, а на полето с вятъра и овцете – това не е така а напротив, Кавказката овчарка е едно много умно и вярно на стопанина си куче. Но ако между това великолепно животно и човека я нямаше безкрайно здравата връзка – стопанин-помощник, ако кавказецът не беше превърнат от овчаря в негови очи и уши, тази порода никога нямаше да се запази толкова дълго, нито щеше да бъде толкова популярна в цяла Източна Европа и ОНД.

Източник: segabg.com

  1. 03.03.2016

    Здравейте! Много ми харесват кавказките искам да ми кажете привързват ли се към стопанина, пазят ли го ? Знам, че са агресивни ? С какво ги храните основно? искам да си взема такова куче.

    БЛАГОДАРЯ

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo kavkazka.net   
     © 2007 - 2023 kavkazka.net Всички права запазени!