Open/Close Menu Всичко за кучетата порода Кавказка овчарка. История, стандарт на породата Кавказка овчарка, блог за обучение на кучетата кавказец, вълкодав, куче за охрана.
Първи дни на кавказката овчарка в къщи

Най-после сте се решили да си купите кученце от любимата порода Кавказка овчарка.
Какво можете да очаквате от него?

Собственикът на кучето трябва да може да взема храната от кучето и да се разбира с него, когато купичката му е пред лицето. Подценяването на този факт може да доведе до необратими последствия! Проблемът е, че в природата борбата за храна е нещо основно. С подобно генетично наследство, малката кавказка овчарка реагира грубо към всеки опит да и вземат храната.

първи дни на кавказката овчаркаАко кученцето пази храната си от вас, това означава, че контактите ви с него не са правилни и когато порасне, ще си имате много проблеми. Затова е важно още през първите дни да установите позицията си на водач. За целта използвайте командата за забрана. Плеснете го леко по носа или по врата, за да има кучето респект към вас и членовете на семейството ви.

Не забравяйте, че подчинението на кавказката овчарка не означава кучето да изпълнява всяка ваша команда, а това то да ви признава за водач. Има случаи, при които кавказката овчарка лесно изпълнява команди като „седни“, „легни“, „на място“ и други, но моментално се хвърля срещу собственика си, щом той направи опит да ѝ вземе храната, попречи ѝ да си бие с друго куче или просто навлезе в нейната зона.

За кучето е нормално да иска да се изяви като водач. Това е причината то да се противи на командите за подчинение, а не защото му липсва интелигентност. Естественият инстинкт за водачество в комбинация със слабата връзка със собственика се изразяват в конфликти „около купичката за храна“, което е основен проблем при начинаещите. Струва си да отбележим, че средноазиатската овчарка е по-податлива на дисциплина от кавказката.

малко куче кавказка овчаркаАко кучето е в отлично здраве и не е придирчиво към храната си, това може да направи собственика му небрежен и да доведе до сериозни проблеми. Това, че кучето не подбира храната си не означава, че трябва да пестите от нея. Всичко, което кучето не получава правилно и достатъчно, води до сериозни последствия.

Има едно погрешно схващане, че няма нужда да ваксинирате овчарката срещу инфекции и заразни болести, тъй като тя има силна имунна система. Наистина има силна имунна система, но това само означава, че кучето се бори по-дълго с болестта и симптомите му стават очевидни доста по-късно. Понякога прекалено късно. Не пренебрегвайте основните грижи и задължения, които имате към вашето кученце.

Материалът е подготвен специално за сайта http://kavkazka.net
Източник: www.caucasian-ua.org

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo kavkazka.net   
     © 2007 - 2022 kavkazka.net Всички права запазени!