Куче от породата Кавказка овчарка се превърна в герой на деня, когато спаси стопанина си от сигурна смърт по време на пожар.

Американецът Джордж Лу отишъл на почивка в малката си ловна хижа в Уудланд Парк, САЩ и взел верния си приятел Такър, 7 годишна Кавказка овчарка, тежаща над 70 килограма. Двамата прекарали няколко спокойни дни сред дивата природа. Вечерта преди ужасния инцидент, Джордж се почувствал много изморен и си легнал рано. За нещастие бил забравил една стара печка да работи. Малко след полунощ станало късо съединение в следствие на което възникнал пожар.

Кавказец спаси човек по време на пожарСъседи видели горящата хижа и звъннали веднага на пожарната. Като пристигнали пожарникарите били много изненадани от видяното. Кучето било захапало човека, който бил в безсъзнание заради гъстия дим и го дърпало извън къщата.  То влачело стопанина си по верандата на хижата и буквално го спасило от това да се задуши до смърт. Пожарникарите ведната се притекли на помощ и грабнали човека и кучето от терасата.

Кавказеца Такър със сигурност ще получи награда за храброст и за спасяване на човешки жовот, а една малка част от наградата ще бъде 60 килограма от най-добрата кучешка храна.

Стопанинът на Кавказката овчарка е без опасност за живота и първото нещо, което казал като се събудил било: „Къде е Такър“, а кучето стояло до него неотлъчно.

Източник: reuters.com

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo kavkazka.net   
     © 2007 - 2022 kavkazka.net Всички права запазени!