Open/Close Menu Всичко за кучетата порода Кавказка овчарка. История, стандарт на породата Кавказка овчарка, блог за обучение на кучетата кавказец, вълкодав, куче за охрана.

Кучетата порода Кавказката овчарка се охарактеризират с независимият дух, гордата осанка, увереността и невъзмутимостта, неприязънта към непознати и предаността към стопанина им. Това са основните черти на тези верни кучета.

Бидейки в началото обикновено овчарско куче, тази порода е претърпяла много изменения, докато добие видът, който обикновено си представяме, щом чуем думите „кавказка овчарка”. Това е куче с развит интелект, което се слави със своята изобретателност и степенно поведение, а понякога и с неукротимия си нрав. То само знае какво трябва да прави и да управляваш поведението му е доста сложно.

Кавказката овчарка винаги е отпусната и спокойна, но при необходимост е способна да проведе мълниеносна атака. Поведенческите й особености се нуждаят от съответното възпитание. Това не е куче, което да отглеждата вкъщи в качеството му на домашен любимец. Силата, която притежават представителите на тази порода, може да стане неуправляема и тогава бедите са неизбежни.

Жестокият естествен отбор е надарил кавказката овчарка с най-добрите качества. Това е прекрасен пазач на поверената им от стопанина територия, на когото безрезервно служи. Тези кучета са отлични пастири с изключителна издръжливост и са способни самостоятелно да вземат решения. Ако проявите доброта и търпение, вашето смешно малко мече ще се превърне в караулно куче със здрава нервна система, чиито служебни качества ще превъзхождат многократно същите качества на другите породи кучета.

Източник: www.bestfellows.com

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

logo kavkazka.net   
     © 2007 - 2022 kavkazka.net Всички права запазени!